Het was een gevaarlijke rit om met de auto naar Vielsalm te rijden, vanaf Luik was het gedaan met het vlot rijden. De autosnelweg was volledig onderbesneeuwd, de vrachtwagens mochten niet meer rijden en stonden geparkeerd op de weg. Mensen stonden in het midden van  de snelweg sneeuwkettingen op te leggen, banden te vervangen en andere gevaarlijke toeren uit te halen. Ikzelf reed dan ook nog met een wagen die ik niet gewoon was (maar wel met winterbanden),  de voorruit begon te vervriezen en de ruitenwissers  deden lastig. Ik zag nauwelijks nog iets door de voorruit, maar door het slakkentempo waarmee we konden rijden hebben we het er zonder ongelukken goed vanaf gebracht. Enkel de laatste kilometers, op weg naar ons vakantiepark Les Doyards, is er een slippertje gemaakt (zonder schade).

Van dit extreem winterse landschap op de snelweg ben ik wel foto's vergeten nemen, wellicht had ik mijn volledige concentratie nodig voor het rijden op de weg (en mannen kunnen naar 't schijnt maar één ding tegelijkertijd).

Kerstavond

Het was beslist een witte kerst! Op kerstavond was het menu een 4 gangen wok, aangekocht bij een traiteur in Wondelgem en klaargemaakt door chef Tonny (vader van Cindy). De bijhorende sausjes waren wel wat slapjes maar de wok zelf was in orde. Als afsluiter was er een lekkere chocolade-mousse taart die van bij een plaatselijke bakker in Vielsalm kwam.

Foto's

Trois Ponts

Door zat de slechte staat van de rijweg zijn er niet veel uitstapjes gedaan, enkel één keertje met de trein van Vielsalm naar Trois Ponts (10 minuutjes treinreizen). Het station van Vielsalm is zeer klein maar wel vrij veel open, dat kan niet gezegd worden van het station in Trois Ponts. Wat een triestig geval! Het loket was potdicht en de zielige kerstboom die er stond was op sterven na dood, maar verwarming was er wel. Het centrum van  Trois Ponts is klein, je merkt er nauwelijks de hoofdstraat op.

Foto's

Restaurant

Op kerstdag zijn we gaan uiteten in het restaurant Contes De Salme. Dit is zowat HET restaurant van Vielsalm, een uniek interieur en het eten is er lekker. Er was aardig wat volk komen opdagen, terwijl er in de concurrerende restaurants in de buurt slechts 1 of 2 tafeltjes bezet waren.

Foto's