Citytrip naar Slovenië / Ljubliana

Derde keer dat we Slovenië geboekt hadden. De vorige twee keer was het niet doorgegaan (o.a. door covid 19). Maar deze keer dus wel (2021).

Slovenië is een land in Europa met als hoofdstad Ljubliana en meer dan 2 miljoen inwoners. Het word begrens door Oostenrijk, Kroatië, Italië en Hongarije.

Het is een groen en bergachtig land met mooie natuur.

Vanuit de luchthaven kan je met de bus (8 Euro), taxi (40 Euro) of shuttle (20 Euro) naar Ljubliana.

De drie bruggen

De drie bruggen zijn ontworpen door de bekende Sloveense architect  Jože Plečnik, die ook op de rest van de stad zijn stempel heeft gedrukt.

Botanische tuin

Er zijn meer dan 5000 soorten planten aanwezig in de botanische tuin, toegang is gratis tenzij je in de serre wil want deze is betalend.

Eten en drinken

In de restaurants kan je uitgebreid eten, ook heel wat met typisch Sloveens eten. Eten en drinken is er niet zo duur, als je een beetje uitkijkt.

Plecknik huis

Jože Plečnik was een Sloveense architect, die gebouwen in Wenen, Praag en Belgrado heeft ontworpen, maar bovenal zijn stempel heeft gedrukt op zijn geboortestad Ljubljana. Je kan er zijn vroeger huis bezoeken met een gids. De tuin is gratis te bezoeken.

Tivoli park

Tivoli is het grootste park in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Het is gelegen aan de rand van het centrum, dat zich uitstrekt tot de wijk Šiška in het noorden, Vič in het zuiden en Rožnik in het westen.

Kasteel van Ljubliana

Het Kasteel van Ljubljana is een middeleeuws architecturaal monument, staande op de Kasteelheuvel in het midden van de stad Ljubljana.

Luchthaven

Luchthaven Ljubljana, of Luchthaven Jože Pučnik Ljubljana, ook bekend als Luchthaven Brnik, is een luchthaven 25 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Slovenië. Samen met de luchthaven van Maribor is het de enige internationale luchthaven met voornamelijk bestemmingen in West-Europa.

Hotel Grand Union

Zeer goed gelegen hotel in het centrum van Ljubliana.

Onze kamer nummer 257