Nadat je Néa Kaméni en Paléa Kaméni bezocht hebt vaar je af naar de kleine haven Corfos in Thirassia. De boten leggen nooit langer aan dan twee uur, in deze tijdspanne kan je de kleine haven bezoeken en een lekker hapje eten of even genieten van het strand en het mooie heldere water.

Foto's

Op de top van Thirassia

Je kan er ook voor kiezen om helemaal naar boven te wandelen via de 566 treden, of je kan een ezeltje berijden als je dit te lastig vindt. Wij kozen voor de trap en het is best wel vermoeiend om onder de hete zon deze tocht naar boven te stappen (ik zag mijn vriendin nog nooit zo hijgen!). Maar als je uiteindelijk boven geraakt bent kan je meteen uitrusten in het restaurant dat je vriendelijk allerlei warme bereide schotels aanprijst. Je moet zeker en vast ook eens het toilet gaan bezoeken, je gaat via een smal trapje naar beneden en je komt terecht in een stal waar je toevallig ook kan plassen.

De pastoor en zijn souvenierswinkeltje

Bij ons in België zal je dit niet zo gauw zien, maar op Thirassia is er één pastoor en die baat het enige souvenierswinkeltje "Corfos" uit. De bewoners van dit eiland maken echter geen gebruik van zijn diensten, voor een huwelijk of een begrafenis wijken ze uit naar Santorini.

Geen politie of ziekenhuizen

Op Thirassia zijn geen ordehandhavers aanwezig, er is dan ook geen politie. Je kan er auto's zien rondrijden zonder nummerplaat. Je wordt er beter niet ziek want er zijn ook geen ziekenhuizen op dit eiland.