Het is natuurlijk niet de bedoeling om hier zowat alle mogelijke restaurants te beschrijven die er op Santorini zijn. Hier vind je gewoon wat ervaringen die we opgedaan hebben in een paar restaurants te Kamari waar we zijn gaan eten.

Amalthia

In dit restaurant hadden wij onze informatie-avond met onze reisgids Tarik van Thomas Cook. We waren er met ongeveer een 15-tal mensen maar wij zijn er als enige blijven eten. We aten er een Souvlaki Mix en kregen ook een drankje van het huis, dat was een koffielikeur. We begingen wel een klein bloopertje toen we een of andere luchtige kaasbol voorgeschoteld kregen, we aten deze meteen op. Maar enkele minuten later kwam de ober met brood, het was eigenlijk de bedoeling dat we die substantie gebruikten om ons brood mee te smeren ... In dit restaurant was het personeel heel vriendelijk, het was er ook proper, ook de wc's waar je er in het vrouwentoilet zelfs een gans assortiment aan tampons en maandverbanden kon gebruiken.

Foto

Kiwi

Restaurant Kiwi is een Chinees en Thais restaurant. Bij het binnengaan in dit restaurant was er slechts één tafeltje bezet. Niemand van het personeel kwam ons verwelkomen dus koos ik op eigen initiatief dan maar zelf een tafeltje uit, eentje met een leuk uitzicht maar het was wel een tafel voor zes personen. Enkele minuten nadien kwam de vrouw des huizes opgedaagd met een gezicht als een donderwolk (we zaten immers aan een te grote tafel voor ons twee) en reikte ons de menukaart aan. We kozen allebei voor Pat Peak Kai (Spicy Chicken). Ons order werd opgenomen en we werden razendsnel bediend, ze wou ons blijkbaar zo snel mogelijk buiten werken. We kregen na nog geen tien minuten (zelfs sneller dan bij fastfood MC Donalds of de Quick!) alles tegelijkertijd op onze tafel geserveerd, onze aperitief, onze hoofdschotel en onze drank voor tijdens het eten. Wat mij onmiddellijk opviel was de geur van het eten, ik vond het echt stinken. Het had zo'n walgelijke geur dat ik er van uit ging dat dit eten absoluut niet vers was. Mijn vriendin ging het wel opeten maar heeft het onder invloed van mijn achterdochtigheid dan ook, na enkele happen, laten staan. Het personeel durfde, wegens de nog volle borden, de tafel niet afruimen. Uiteindelijk heb ik mijn bord aan de zijkant geschoven met mijn servet er bovenop zodat het duidelijk was dat we er echt niet verder van gingen eten. De tafel werd afgeruimd, men durfde niet te vragen of het lekker was. We rekenden af en verlieten het restaurant, dat ondertussen wel bomvol zat. Bij nader inzien was dit eten waarschijnlijk helemaal niet van slechte kwaliteit maar was het op een traditionele wijze klaargemaakt en dat voldoet niet aan onze westerse smaakpapillen.

The Boathouse

In dit restaurant deden we ons te goed aan een Mixed Fish, het was niet slecht maar er is beter te vinden in Kamari. Ik was al enige tijd nieuwsgierig naar hoe de chocomousse op Santorini zou smaken en ik bestelde me er dan ook één. Wel, het was nogal een grote tegenvaller, deze chocomousse was ongelooflijk zwaar en bijna zwart van kleur. Na het afrekenen kregen we ook hier nog een drankje van het huis, in dit geval was het wijn.

Foto

The Spring

Restaurant The Spring is gelegen op de promenade van Kamari. Hier zijn we enkele keren gaan eten, goed restaurant!