Onze reisgids van Thomas Cook was Tarik Lahouari, een jonge gast die je goed op de hoogte brengt van de belangrijkste zaken op Santorini maar het niet te nauw neemt met afspraken.

Informatie van de reisgids

We hadden 's avonds om 19u30 afgesproken met onze reisgids in het restaurant Amalthia. We toonden onze uitnodiging aan een ober, die hem duidelijk kende maar dan wel onder de naam Dimitri. In het restaurant waren we niet verplicht om iets te drinken maar we bestelden ons wel een Ouzo. Het werd 19u30 ... het werd 19u45 ... maar nog steeds geen leven te bespeuren van onze reisgids. Na enkele minuten kwam de uitbater van het restaurant met een gratis drankje en uiteindelijk was de gids daar ook. Hij verontschuldigde zich meteen en gaf als reden op dat hij wat later was omdat de aankomst van een bepaalde boot vertraging had opgelopen. Maar volgens mij komt hij iedere keer af met dat smoesje en is dit gewoon een taktiek om de mensen te laten consumeren in het restaurant.

Altijd bereikbaar...

Nadien hadden we hem nog nodig in verband met informatie over een bepaalde excursie die al dan niet zou doorgaan. Op de info-avond had de gids immers gezegd dat hij altijd bereikbaar was op zijn GSM en daar belden we dan ook naartoe, ... maar we kregen enkel een antwoordberichtje op band met de boodschap dat hij ons terug zou bellen. We hebben hem niet meer gehoord. Dan gingen we maar naar het plaatselijke kantoor van Thomas Cook, maar ondanks het feit dat de openingsuren op de deur hingen was er niemand te bespeuren, we hebben de excursie dan maar afgeblazen. Gelukkig ging het hier niet om een noodgeval, anders zouden we héél boos geweest zijn!