Als je van het strand en de restaurants even genoeg hebt en wat anders wil gaan doen dan kan je altijd (behalve op een maandag) eens naar Oud Thera dat op meer dan 300 meter hoog gelegen is op de top van de Méssa Vouno. De Romeinen drukten 400 jaar hun stempel op de stad tot ze in de Byzantijnse tijd de Méssa Vouno verlieten en de stad in de vergetelheid raakte.

Foto's

De weg naar de top

Sommigen doen deze weg te voet maar eigenlijk is dit helemaal niet aan te raden wegens vermoeiend en bovendien gevaarlijk, een voetpad heb je er niet en de auto's en quads razen je rakelings voorbij. Te voet is het ongeveer één uur wandelen. Je huurt beter zelf een vervoermiddel of je rijdt voor een paar Euro's mee met een minibusje dat je nadien weer komt afhalen op een afgesproken tijdstip.

Op de top

Als wij boven waren dan was het eerste wat ons opviel de enorme wind, echt waar, ik werd er bijna letterlijk van mijn sokkels geblazen. Een foto nemen doe je met bibberende handen omdat je ze gewoon niet stil kan houden vanwege de enorme kracht van de wind. De snackbar is ook wel de moeite waard, een oude vrachtwagen die omgebouwd is tot de enige plaatselijke kiosk. Maar met zo'n sterke wind is het niet handig om er iets te kopen, je geld waait zo uit je handen als je het niet stevig vast houdt.