Kamári is absoluut de badplaats van Santorini. Weliswaar is dit geen zandstrand maar van vulkanische oorsprong. Het is hier zalig kuieren, wel even de massage-girls-en-boys van je "afslaan" als je geen zin hebt in een massage want die lopen er eigenlijk wat teveel rond (of er was te weinig volk op het strand wegens de crisis). Het deed me denken aan mijn vakantie naar Madeira, ook daar liepen er vooral dames op het strand "massagiiieeee!!!!" te roepen. Op Santorini zijn deze strandverkopers wel wat minder enthousiast, en sloffen ze eerder over het strand dan er goedgehumeurd bij te lopen (het is dan ook geen gemakkelijke job).

Foto's

Waterschoentjes

Zoals ik al hierboven beschreef heeft Santorini vulkaanstranden, de stranden bestaan er uit kiezels of iets grotere steentjes waardoor het nogal pijnlijk kan zijn om er met blote voeten rond te wandelen. Het is heel wat makkelijker als je waterschoentjes aanschaft, deze kan je vrijwel in elke winkel kopen aan een klein prijsje.

Foto

Luchthaven

De luchthaven ligt heel dicht tegen Kamari. Als je op het strand ligt vliegen de vliegtuigen vlak boven je hoofd! Maar niemand lijkt zich daaraan te storen, integendeel, er valt wat meer te bekijken aan het strand. Als je een hotel hebt gereserveerd in Kamari zelf dan hoef je geen schrik te hebben van nachtelijk lawaai, de vliegtuigen vliegen er niet 's nachts.