Fira telt ongeveer 18000 inwoners en is (naast Oia) zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is er heel gezellig wandelen met unieke winkeltjes die meer dan allerlei prulletjes voor de toeristen verkopen. In de winter is het er stil als in een museum maar in de zomer bruist het er van het leven. De cruiseschepen komen er de ganse dag toe en liggen een paar uur voor anker.

Foto's

Ezeltaxi

Je kan tot helemaal naar boven wandelen via trappen. Wil je het echter "avontuurlijker" doen dan neem je de ezeltaxi. Alhoewel dit helemaal niet diervriendelijk is, de ezeltjes staan met 100 te wachten op horden toeristen die, zonder er even bij na te denken, de diertjes bestijgen en zich naar boven laten brengen. Het is een hard leven voor deze arme ezeltjes, zonder water in een hete zon met bijna geen schaduw. Wij hebben wijselijk gekozen voor de trap.

Kabelbaan

Eenmaal boven kan je gebruik maken van de kabelbaan om terug af te dalen, het is niet duur maar je doet er dan ook slechts enkele minuten over om naar beneden te glijden. Wees snel als je een foto wenst te nemen!