Onze vakantiebestemming in 2009 was het romantische Santorini (Griekenland). Het eiland Santorini is slechts 17 kilometer lang maar heeft beslist enkele unieke dorpen die je zeker moet bezoeken als je daar op vakantie gaat. Ikzelf vond Oia en Fira het mooist. Heel mooie dorpjes met de typische witte huisjes en kerken met helderblauwe koepels. Wit en blauw is de kleur van de dorpjes en gebouwen van Santorini.

Foto's

Strandvakantie

Als je enkel uit bent op een strandvakantie dan moet je wel weten dat Santorini geen zandstranden heeft maar vulkaanstranden die bestaan uit fijne kiezelsteentjes of zelfs iets grotere steentjes. Het kopen van waterschoenen is daarom toch wel aan te raden om je zonder pijnlijke voeten te kunnen voortbewegen op het strand en in het water.

Crisis 2009

Wat ons aan deze vakantie meteen opviel was het feit dat ondanks het hoogseizoen er hier eigenlijk niet zoveel vakantiegangers rondliepen. In het hoogseizoen verwacht je toch een massa toeristen. Later kregen we te horen van onze lokale gids Maggy dat er zo'n 65% minder toeristen waren dan andere jaren! Voor het eiland zelf was dit absoluut geen goed jaar maar voor ons betekende dit dat we altijd plaats hadden aan het zwembad, steeds een ligplaats aan het strand en 's avonds een vrije zitplaats in elk restaurant.

Tijdsduur vakantie

Santorini is een klein eiland en de duur van het verblijf is dan ook meestal niet zo lang, dat is genoeg om Fira en Oia te gaan bezoeken, ook om aan het strand van Kamari te gaan uitrusten en vulkaaneiland Néa Kameni te bezoeken. Sommigen komen voor slechts enkele dagen het eiland bezoeken, anderen een week (wij waren er wel enige tijd, 12 dagen).