De historische Delfshaven is een pittoresk stukje Rotterdam (maar ik raad je de Veerhaven aan, héél wat gezelliger!). Het gebied hoorde ooit bij Delft en heeft een grootse geschiedenis. De Delfshaven heeft internationale bekendheid verworven door de Pilgrim Fathers. De uit Engeland gevluchte puriteinen weken na hun verblijf in de Delfshaven uit naar Noord Amerika waar ze als eerste kolonisten de grondslag voor New England legden. De Pelgrimvaderskerk (1761) aan de Voorhaven is hier nog een herinnering aan. Met zijn scheepswerven en magazijn van de Kamer van Delft, vormde historisch Delfshaven een belangrijke plek voor de Verenigde Oost Indische Compagnie. Nu is het een nostalgische plek waar je heerlijk kan rondwandelen langsheen het water en de grachten met historische panden en binnenplaatsen.

Foto's

Attracties

Scheepswerf De Delft, gelegen in de Schiehaven 13. Je kan er de bouw volgen van een 18de eeuwse linieschip. Hardwerkende ambachtslieden werken aan de voltooing van één van de grootste replica's ter wereld. Tentoonstelling en filmvoorstelling inbegrepen.

Kunst en cultuur

Museum Rotterdam De Dubbelde Palmboom, gelegen in de Voorhaven 12. In dit museum zie je de geschiedenis kooplui, havenwerkers, de middenstand en de gewone burger.

Winkelen

Styles Shoes, gelegen in de Aelbrechtskolk 23. Schoenenwinkel met schoenen voor een speciale gelegenheid. Tolle Lege, gelegen in de Aelbrechtskolk 49. Antiquariaat met een grote collectie kinderboeken, geschiedenis, scheepvaart en Rotterdam. Martieme Kunst- en antiekhandel, gelegen in de Voorhaven 33. Grote collectie scheepsmodellen, zee-instrumenten, scheepsbellen, navigatiemappen, originele prenten, gravures en zeekaarten.

Eten en drinken

Stadsbrouwerij de Pelgrim, gelegen in de Aelbrechtskolk 12. De enige brouwerij van Rotterdam met diverse biersoorten en producten die met hun eigen bier bereid worden. Jeneverproeverij De Ooievaar, gelegen in de Havenstraat 11. Het enige jeneverproeflokaal van Rotterdam. Café de Oude Sluis, gelegen in de Havenstraat 7. Café met prachtige houtsnijwerken en kroonluchters. Bla Bla, gelegen in de Piet Heynsplein 35. Al 25 jaar met vegetarische keuken.

Overnachten

Hotel Baan, gelegen in de Rochussenstraat 345a, aan het water van de Coolhaven B & B delfshaven, gelegen in de Voorhaven 47a-b, uitzicht op het haventje.