Rijsel (2019)

Een uitstapje naar Rijsel (Lille) voor 2 nachten. Met een Bongo bon. Rijsel ligt net over de grens van België en telt ongeveer 230.000 inwoners. In 2004 was het de culturele hoofdstad van Europa.

Dierentuin

De dierentuin van Rijsel bestaat als sinds 1950 maar was eerst een attractiepark voor kinderen. Pas 10 jaar later ging het park zich toeleggen op dieren en telde het meer dan 300 dieren. De toegang was jaren gratis (4 Euro vanaf 2017) en dat maakte het tot één van de grootste toeristische attracties uit de regio. In 2000 had het 1,4 miljoen bezoekers en stond het in de top 10 van de populairste attracties van Frankrijk.

Patisserie Meert - Restaurants

Maison Méert is een Franse patisserie die in 1761 in Rijsel werd opgericht. Méert staat bekend om verschillende culinaire specialiteiten uit het Rijselse, zoals gevulde wafeltjes en berlingots. De hoofdlocatie, Rue Esquermoise 27 in Rijsel, is een beschermd historisch pand. Uiteraard hebben we ons een aantal wafeltijes gekocht.

Restaurants in Rijsel zijn er in overvloed. Zelf zijn we naar een goede Griek, L'île de Crète, geweest en het Indiaas restaurant Hajveri, ook lekker en niet duur.

Museum natuurwetenschappen

Dit museum heeft een unieke verzameling en bevat meer dan 250.000 voorwerpen. Het geeft met regelmaat ook tijdelijke tentoonstellingen. Het museum ligt in de oude universiteitswijk.

Hotel Holiday Inn

Wij boekten het het Hotel Holiday Inn Lille. Prima hotel gelegen nabij het centrum.