Tijdens deze citytrip hadden we voor ons verblijf in Ijsland gekozen voor het Fosshotel Baron in Reykjavik. Het is zeker niet één van de modernste hotels maar het heeft wel een grote troef in handen, dat is namelijk zijn ligging. Het is vlak aan de zee gelegen en de hoofdstraat van Reykjavik, met heel wat winkels en restaurants, ligt op wandelafstand achter het hotel. Ook heel praktisch is de supermarkt die onmiddellijk achter het hotel gelegen is, de winkel is zelfs 24 uur per dag open.

Foto's

10 hotels in Ijsland

Deze keten heeft 10 hotels in Ijsland. Het hotel in Reykjavik beschikt over 87 kamers, 3 suites en 31 appartementen. De kamers hebben draadloos internet, TV (met slechts een paar zenders), douche, wc, haardroger, telefoon en kluis. Op de kamer is geen minibar, het hotel heeft geen restaurant, je kan er wel ontbijten of 's avonds iets in de bar gaan drinken.

Warm water met zwavelgeur in de badkamer

In onze te kleine badkamer had het warme water een zeer onaangename geur, dit blijkt zwavel te zijn. Dit warme water is niet drinkbaar, het kan diarree veroorzaken, voor het nemen van een douche is het wel bruikbaar mits je er de doordringende zwavellucht bij neemt. De zwavel is zeker goed voor je huid en is zelfs terug te vinden in heel wat verzorgende huidproducten.

Het buffet

Er is zeker voldoende keuze om te ontbijten in het Fosshotel Baron, je kan er zelfs uw eigen wafeltjes bakken! De ruimte rond het buffet is waarschijnlijk wel nogal krap indien het hotel veel gasten heeft om te ontbijten.