Lokale frisdrank
De lokale frisdrank is Kinnie. Het heeft een unieke smaak en dat is het resultaat van de nogal ongewone ingrediƫnten voor een frisdrank. Het bevat aromatische kruiden, anijs, ginseng en bittere sinaasappel. Het wordt reeds geƫxporteerd naar andere landen. Het is ook een prima drankje om te mixen met gin, whisky en wijn. Het kan zelfs gebruikt worden in thee en in sommige gerechten.
Lokaal bier
Het lokale bier is Cisk. Het is een licht pils die gebrouwd wordt door de belangrijkste brouwerij in Malta, Simonds Farsons Cisk plc. Dit biertje is een must voor iedereen die van een lokale ervaring wil genieten.
Lokale wijn
Voor een vrij klein eiland zoals Malta heeft het toch een gezonde en levendige wijnproductie. Je zal de Maltese wijnen volop aantreffen in supermarkten en restaurants. Probeer zeker de rode Gellewza of de witte Ghirgentina druiven die gecultiveerd worden op Malta.
Lokaal likeur
Er zijn verschillende lokaal gedistilleerde likeuren. Eentje is gemaakt van een cactusvrucht genaamd prickly pears. Het is een likeur die zoet en stroperig is met een unieke smaak. De Maltesen hebben ook een Maltese versie van de Italiaanse Limoncello, genaamd Limuncell. Erg lekker, gemaakt van de lekkerste citroenen en een ideale afsluiter na de maaltijd.
Eten
Gelegenheden om te eten zijn er in Malta genoeg. Als je tradiotionel gerechten wil eten dan moet je zeker uitkijken naar:
- stuffat (stoofpotje op basis van lokaal varkensvlees)
- de traditionele torti (hartige bladerdeegtaart gevuld met ricotta, eieren en peterselie)
- timpana (macaroni met vleessaus in bladerdeeg)
- fenek (konijn met grote hoeveelheden knoflook)
- ravjul (Maltese raviolo met geitenkaas uit Gozo en veel verse knoflook)
- hobz biz-zejt (brood ingewreven met olie)
- ross fil-forn (ovengebakken rijstgerecht met vleessaus)
- pastizzi (gevulde hartige bladerdeeggebakjes)