Op 50 kilometer afstand van Madeira is het Porto Santo eiland gelegen. Op Madeira zelf vind je niet echt grote stranden maar Porto Santo heeft wel een mooi zandstrand met een lengte van 9 kilometer. We hebben op Porto Santo ook de bekende Espada gegeten (zwarte zwaardvis) met banaan, deze was heel wat smakelijker dan de Espada die we in het restaurant van het hotel gegeten hadden. Porto Santo eiland kan je bezoeken met de boot Porto Santo Line, het is een boottocht van ongeveer 2 uur. De boot heeft alle comfort, zachte zetels, restaurant, TV, bar, het is een aangename trip die zeker aan te raden is!

Foto's

Porto Santo

In hoofdstad, Vila Baleira (niet meer dan een pleintje en een paar straatjes), kan je ook het huis bezoeken waar Christoffel Columbus gewoond heeft, het is nu een museum met archiefstukken die in verband staan met zijn ontdekkingstochten, hoe Columbus uiteindelijk op dit eiland terchtkwam is niet bekend. Zijn standbeeld staat op Madeira in het Santa Catarina Park. Porto Santo heeft zo'n 5000 inwoners, maar in de topmaand augustus verhoogt dit aantal naar 20.000.

Op het eiland kan je een ganse dag genieten van het fantastische strand met drink- en eetgelegenheid, volgens wetenschappelijke studies zou het zand helpen bij reuma of andere botaandoeningen.

Op Porto Santo ligt de temperatuur het ganse jaar door rond de 25 graden met af en toe een stevige tropische regenbui, maar na een kwartiertje schijnt de zon weer.