Cindy en ik gingen voor onze zomervakantie 2013 naar Dubrovnik, Kroatie. Een mooi land dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. 

Hoge werkloosheid

De toeristische periode is vanaf april tot september, daarna is alles gesloten, enkel de vijfsterrenhotels zijn nog open. Onze nederlandstalige gids Mario werkt 6 maand per jaar, vanaf oktober tot maart krijgt hij maandelijks zijn overuren uitbetaald die hij in de toeristische periode tijdens zijn werk als gids gepresteerd heeft. Kroatie heeft slechts één fabriek (aliminiumfabriek) en de werkloosheid is er zeer hoog (40%), ooit was er een Volkswagenfabriek, de meesten werken in de toeristische of maritieme sector. Sommigen proberen te overleven door in grote families bij elkaar te wonen en af en toe geld te ontvangen als iemand werk heeft of gehuwd is in het buitenland. 
Op één van de foto's onderaan zie je een creatieve vrouw die wat probeert te verdienen door druiven, dadels, noten, enz... te verkopen opgerold in een stuk papier. Eveneens zie je een foto van een jongeman die op de rand van een brug staat (20 meter hoog) en tegen betaling het water induikt.

Foto's