Karpathos / Grieks eiland

De zomervakantie in 2022 was naar Karpathos. Het heeft ongeveer 6000 bewoners. Breedste punt van het eiland is 11 km.

Hotel Alimounda Mare

Hotel Alimonda Mare is een zeer goed gelegen en soms nogal druk hotel. Het ligt onmiddelijk aan het zandstrand. In de zee waren het wel allemaal stenen, 50 meter de andere kant op was dat niet meer het geval. Leuk weetje: de tv op de kamer zie je niet staan maar ze is er wel. Ze zit namelijk in de spiegel.

Eten en drinken

Naast ons hotel Alimounda Mare kan je lekker en goedkoop gaan eten in de populaire Sea Side Lunch Bar. Als je geluk hebt kan je aan de kant van de zee zitten. Er zit s'middags snel veel volk maar op voldoende afstand van elkaar en het is er gezellig en goede bediening. Het is wel maar open tot 18 uur.

En in de hoofdstad Pigadia, 10 minuutjes wandelen vanaf hotel Alimounda Mare, heb je aan de haven ruime mogelijkheden om te eten en drinken. 

En weg van de haven, naar de andere kant op, heb je onder andere restaurant El Greco. Het ligt niet aan de zee maar in een straat rechtover hotel Parasol. De borden zijn er beter dan de extra toeristische restaurants aan de haven en bij uw rekening krijg je nog watermeloen en een drankje van het huis (likeur Anijskoffie). 

Wil je eens iets anders dan Grieks eten? Zie je een Italiaanse pizza wel zitten? Dan is restaurant 'Al Porto' absoluut een aanrader. De knapperige filterdunne pizza Crudo, espresso en tiramuso waren van topkwaliteit. En dat aan een normale prijs.

Excursie TUI: Agia Kyriaki Walk / Art and walk Karpathos

Leuke bergwandeling van 7 km / 3.5 uur met als Nederlandstalige sympathieke gids Renate Mattsson van Art and Walk

Excursie TUI: Boottocht naar traditioneel dorp Olympos

Met de boot naar Olympos, boottocht duurt ongeveer 1u20 min. Traditioneel? Zo traditioneel is het er helemaal niet meer, het is vooral zeer toeristisch. Maar het is er wel gezellig om eventjes te wandelen. Talloze restaurants en winkeltjes. In Olympos zijn nog heel weinig kinderen. In 2022 waren er slechts 10 schoolgaande kinderen.

 

Excursie TUI: Dorpentocht

Men noemt deze excursie een 'dorpentocht', maar een betere omschrijving is de 'kerkentocht'. De enige heilige na de andere wordt door de gids naar je hoofd geslingerd. En op het laatst vertelde ze dat ze nog een verassing had voor ons. Ik zat al te denken aan een Uzo. Bleek de verassing gewoon een volgende kerk te zijn...

 

TUI excursies

Archeologisch museum

In Karpathos is er ook een klein archeologisch museum van 3 kamertjes groot. De prijs was 3 Euro per persoon. En het is er lekker fris.