Hotel Radisson Blu in Jordanië is een vrij groot complex met 5 zwembaden, onmiddellijk gelegen aan het privé strand, heel mooie kamers met gratis toegang tot internet, verschillende restaurants en bars en vriendelijk hulpvaardig (vooral Aziatisch) personeel. Bij het aankomen aan het hotel wordt uw bagage nog eens extra gecontroleerd met een detector.

Foto's

Onze kamer

Onze kamer was gewoon de standaard versie maar toch heel ruim, vrij groot en netjes met zicht op de zwembaden en de Rode Zee. De kamer werd dagelijks netjes gepoetst en de minibar was tijdelijk gratis, wat er in stond mocht je zonder te betalen leegdrinken, voor het bijvullen werd wel een bedrag gevraagd. De kamerjongen "Rex" deed wel heel erg zijn best, steeds enorm vriendelijk lachend en bij het geven van een fooi toonde hij zijn origami-kunsten, maar dan niet met papier, wel met de dekens en de gordijnen. Hij was afkomstig uit de Filipijnen en was aan zijn laatse werkdagen toe want het hoogseizoen was voorbij. Hij ging dan terugkeren naar zijn land waar zijn vrouwtje hem opwachtte en hoopte dat hij er weer mocht werken in het nieuwe hoogseizoen. Er staat een foto van hem op deze pagina.

De zwembaden

Vijf vrij grote zwembaden, dus niet van die miniplasjes met een druppeltje water erin (zoals in sommige hotels met meerdere zwembaden). Lig je lekker te zonnen en heb je geen zin om je te verplaatsen dan wordt uw maaltijd gewoon tot aan uw ligzetel gebracht. Met regelmaat komen er ook meisjes rond met vochtige lekker ruikende ijskoude doekjes dat even voor extra verkoeling zorgt. Soms gingen ze ook rond met de vraag of men uw zonnebril niet gratis moet poetsen.