Aqaba, de Jordaanse havenstad, is de afgelopen 25 jaar enorm veranderd, het aantal inwoners steeg van 7000 naar 70.000. Je ziet er kamelen op het strand en gesluierde vrouwen, als toerist zal je er geen goede indruk maken in uw bikini. Er waren trouwens geen toeristen op te merken op het strand.

Foto's

Onze uitstap naar Aqaba

Een mooie stad? Nee, dat is het zeker niet, het geeft nogal een slordige en vuile indruk. Mijn vriendin voelde er zich als vrouw zelfs niet op haar gemak en wilde er later ook niet naar teruggaan, de mannen staren je zeker aan. Het ziet er nog behoorlijk authentiek uit, wat natuurlijk geen nadeel hoeft te zijn. Er zijn voldoende mogelijkheden om te eten en drinken, maar het nodigt allemaal nog niet zo uit om er als toerist ook naar binnen te gaan. Ze hebben wel nog wat te leren op dat vlak. Zelf zijn we in Aqaba gaan eten bij de Mc Donalds... waar we door een koppige slak van een werknemer uitzonderlijk lang op onze burger hebben moeten wachten (en dat in een fastfood restaurant).

De winkels

Je hebt er winkels en we hebben zelfs een klein shoppingcenter gevonden, maar net zoals de restaurants zal je er niet overal even snel gaan binnenwandelen, niet uitnodigend genoeg. In het shoppingcenter hebben we een aantal aankopen gedaan, we waren er trouwens de enige die er rondliepen. Dat ze in de maand juni echt niet veel toeristen verwachten blijkt uit het feit dat 1 uitbater zomaar eventjes 3 winkels openhield (een kledingwinkel, sierraden en een kunstwinkel), helemaal alleen! Ik heb er een T-shirt gekozen en mijn vriendin heeft ook kleding gekocht, bij het aanpassen ervan maakte de louche verkoper handig gebruik om even over het poepje van mijn vriendin te wrijven, zogezegd het kledingstuk wat gladstrijken... Hij heeft dan nog gratis oorbellen voor haar gemaakt.

Terug naar ons hotel

Op onze wandeltocht in Aqaba zijn we op een gegeven moment aangeklampt door twee jonge gasten die nauwelijks Engels spraken. Uiteindelijk snapten we dat ze vroegen hoe laat het was, ze gaven ons dan een zeer stevige en lange handdruk en wilden met ons een Pepsi cola gaan drinken. Geen idee wat uiteindelijk hun bedoeling was, want we zijn er niet op ingegaan. Om terug te keren hebben we een taxi genomen. de taxichauffeurs aldaar halen boekjes tevoorschijn met handgeschreven referenties van tevreden toeristen die bijvoorbeeld drie dagen gebruik gemaakt hebben van de chauffeur zijn diensten.