Onze reis naar Jordanië (2010) was toch wel ietsje anders dan een vakantie naar bijvoorbeeld Spanje, Turkije, Griekenland, enz... Het is in de eerste plaats wel wat langer op het vliegtuig zitten, zo'n 5 uur, en het is ook minder westers. Zo zal je er vooral gesluierde vrouwen zien, als je ze al op straat ziet rondlopen want eigenlijk zijn het vooral de mannen die buitenkomen. Jordanië is een land dat wel wat te bieden heeft, je moet zeker een bezoek aan de woestijn Wadi Rum in uw planning opnemen. Naar het wereldwonder Petra ga je best ook eens, en eens gaan ronddobberen in de Dode Zee is ook wel een optie, natuurlijk nadat je je hebt ingesmeerd met modder! Onze vakantie naar Jordanië was twee weken verblijf in het Radisson Blu hotel, in de maand juni, wat dan het laagseizoen is wegens te warm. Op sommige dagen was het er 47 graden.

Foto's

Een veilig land

In Jordanië is de kans op bomaanslagen vrij klein, de controles zijn er dan ook in overvloed. Ook voor de toeristen wordt een veiligheidsgevoel gecreëerd, aan de toegang tot zowat elk hotel staan scanners en metaaldetectors opgesteld. De bagage wordt er meerdere keren gecontroleerd. Hou er ook rekening mee als je met de auto er op uit gaat dat je meerdere keren zal gecontroleerd worden door de politie.

Tala Bay

Ons hotel Radisson Blu (dat echt een klasse hotel is!) was gelegen te Tala Bay. In de haven heb je er een aantal winkeltjes en restaurants, het was er enorm rustig, soms hadden wij het gevoel dat we de enige toeristen waren die er rondliepen. Sommigen beschrijven Tala Bay dan ook als een spookstad, maar dan wel één die echt heel verzorgd en netjes is.

Drank

Je kan er wel degelijk alcoholische drank kopen, zowel in het het hotel als in Tala Bay en andere plaatsen, maar misschien vermijd je toch beter om er op vakantie te gaan tijdens de periode van de Ramadan. De lokale alcoholische drank is Arak, verder tal van frisdranken en flessenwater. Het leidingwater is er niet slecht maar toch drink je er beter niet van want er is chloor aan toegevoegd, voor de ijsblokjes gebruikt men dan ook geen leidingwater.