Ibiza (Eivissa) is het derde grootste eiland van de Balearen en heeft rond de 135.000 inwoners. De hoofdstad draagt dezelfde naam als het eiland, Ibiza-stad. In Ibiza-stad wonen de meeste mensen, gevolgd door de steden Sant Antonio en Santa Eulalia. De meeste mensen spreken het locale dialect "Ibicenco". De officiële talen zijn Spaans en Catalaans. De toeristen bestaan hoofdzakelijk uit Italianen en ook veel Nederlanders.

Tesamen met Formentera vormen ze de Pityusen eilanden. Formentera heeft zandstranden en helderblauw water. De stranden zijn er niet zo breed en het is er dan ook dikwijls druk.

Ibiza is een eiland van veel diversen. In het Noorden vind je authentieke Spaanse bergdorpen terug en ongerepte natuur. Ook is dit nog steeds de thuis van vele hippies die zich hier vroeger gevestigd hebben. Er zijn dikwijls hippiemarkten en evenementen. De grootste hippiemarkt Las Dalias is zeker en bezoek waard De oude stad is ook heel gezellig.

Het drukke Zuiden wordt in de zomer omgevormd tot een waar feestparadijs voor mensen van over de hele wereld. De bekendste discotheken (Ushuaïa, Pacha, Bora Bora, Hï, ...), bars en beachclubs liggen in Playa d'en Bossa. Er zijn optreden van de Belgische bekende dj's Dimitri Vegas & Like Mike en Netsky. Ook van Armin van Buuren, Eric Prydz, Fatboy Slim, Roger Sanchez, Paris Hilton, ...