Deze kerstvakantie in 2011 was niet naar de Ardennen zoals gewoonlijk maar wel een verblijf aan zee, de Nederlandse kust dan nog wel, Droompark Schoneveld te Breskens.

De Zeeuwse kust, die gingen wij gaan verkennen. Het was geen strenge winter dus ideaal voor een aantal stevige wandelingen op het strand of een fietstocht, de fietsen kan je trouwens huren aan de receptie die dagelijks geopend is.

Het park en de chalets

Droompark Schoneveld heeft een eigen supermarkt, welliswaar niet geopend tijdens de koudere maanden van het jaar. Het restaurant en de bar zijn wel het gehele jaar open. Dit park is ook voorzien van een tennisbaan, een bowlingbaan, een bar met allerlei speeltoestellen, een mooi overdekt en verwarmd zwembad, een zonnebank, een sauna,

Het moet gezegd zijnde, de huisjes waren echt wel dik in orde, netjes, ruim en van alles voorzien wat je nodig hebt. Ik had wel de indruk dat ze vrij nieuw waren, dus vandaar wellicht ook de reden dat er niets op aan te merken viel. De huisjes kan je niet enkel huren maar als je wil ook gewoon kopen, meer info en prijzen daarover zijn in het park zelf te bekomen.

Breskens

Breskens is een leuk vissersplaatsje waar vrij veel restaurants zijn en een winkelcomplex, er is ook een grote kampeerwinkel en een dierenwinkel in de buurt. Vanuit Breskens ben je snel in het gezellige Sluis (7 dagen per week open) met tal van winkels en horecagelegenheden.