Eten en drinken

Heel goedkoop voor eten en drinken. 60 Cent voor een koffie, 8o tot 1 Euro voor een frisdrank van 330 cl. Toerisme is nog vollop in expansie, prijzen zullen wel stijgen. Veel producten met ananas in te verkrijgen. Het eten zelf gaat van matig tot goed.

Er is een ruime keuze aan soepen, scheepdieren, vis- en vleesschotels, wildgerechten, fruit, kaas en diverse gebaksoorten. Portugal is één van de grootste wijnproducenten van Europa.

In het centrum van Ponto Delgada heb je enkele restaurants op 5 minuten stappen van hotel Royal Garden, je gaat best vroeg of net laat , ga je rond 20 uur dan zijn de restaurants volzet. Meer restaurants vind je aan de haven, ongeveer een 15-tal miuten stappen van het hotel.

Eten in furnas

In Furnas wordt in de natuurlijke warmwaterbronnen maiskolven opgewarmd en de populaire maaltijd Cozida bereid. Het is een stoofpot met zoete aardappelen, kool, wortelen, rundsvlees, varkensvlees, ... Het eten wordt 6 uur opgewarmd onder de grond in de vulkanische warmte. Ik begon er nogal argwanend van te eten maar dat viel heel goed mee!