Sao Miguel, Ponta Delgada

Het grootste eiland van de Azoren is Sao Miguel, staat ook bekend als het " Groene Eiland". Het heeft 140.000 inwoners waarvan er 130.000 in de hoofdstad Ponto Delgado wonen. Een bekend stuk natuur aan de westkant van het eiland is de Sete Sidades, een tweetal meren die gelegen zijn in een krater met een omtrek van 12 km. Deze meren worden omzoomd door duizenden hortensia's en gemberplanten. In het oosten zijn de warme bronnen van de Furnas en de Botanische tuin. Uniek is de theeplantage, de enige die officieel in Europa nog bestaat. Andere eilanden van de Azoren zijn Terceira, Santa Maria, São Jorge, Pico, Faial, Graciosa, Flores en Corvo.

Stranden:

Op de Azoren zijn er niet zoveel mogelijkheden om naar het strand te gaan. São Miguel kent een aantal kleine, zwarte lavastranden, waaronder dat van São Roque en Livramento. De overige eilanden hebben rotsstranden, behalve Santa Maria, dat eiland heeft witte zandstranden. Het eiland Terceira heeft twee stranden, één in Angro do Heroismo en één in Praia da Vitoria.

Grootste bronnen van inkomen (2016)

  • Melkboerderijen
  • Visvangst
  • Toerisme

In de Azoren hebben velen familie wonen in de de Verenigde staten, Portugezen die vroeger naar daar uitgeweken zijn als gevolg van een aardbeving.